Компанията „Nano Powder Factory sro“ (Прага, Чехия) се занимава с изследователска дейност в областта на високите технологии, както и с въвеждането на нови технологични решения в промишленото производство и последващи доставки на сертифицирано оборудване.

Резултатът от нашата дейност беше пускането в серийно производство на Станция за дезодориране и дезинфекция на озон AirTech ST5500, предназначена да почиства въздуха от дим, прах, аерозоли, органични замърсители, както и да го дезодорира и дезинфекцира (пълно унищожаване на всички видове патогенна флора: вируси, бактерии, плесени, гъбички и др.) с помощта на озон-въздушна смес.

Принципът на действие на Станцията за неутрализиране на вредни органични емисии и дезодориране на въздуха се състои в турбулентно смесване на въздушен поток, който съдържа вредни органични вещества с поток от 20% озон-въздушна смес в тръбен резервоар от акрил или полипропилен. За засилване на протичането на процесите на химическо окисление, потоци от мръсен въздух и озоно-въздушна смес се вкарват в тръбния колектор на противоположни потоци.

Станция за озоново дезодориране и дезинфекция на въздуха „AirTech ST5500“ работи с капацитет 5500 m3/час. Описание на характеристиките на станцията, принципи, прилагани технологии и елементи за обработка (включително метан, амоняк и сероводород)

Благодарение на иновативните технологични решения, нашата станция няма аналози на пазара за пълно неутрализиране на миризми от големи промишлени, включително биологични индустрии и други подобни предприятия и организации, не изисква използването на консумативи (филтри, химически пълнители и др.) . Режимът на работа на Станцията е автоматичен, обучението на техническия персонал на клиента за работа със Станцията се извършва в периода на инсталационен надзор (3-5 дни).